Pazar, Haziran 07, 2009

The Hunchback of Notre Dame

Notre Dame de Paris, ilki 18 Eylül 1998'de, Paris'te bulunan Paris Kongre Sarayı'nda oynanan bir müzikaldir. Victor Hugo'nun aynı adlı romanından esinlenerek oluşturulan müzikalin sözlerini Luc Plamondon yazmış, bestelerini Richard Cocciante yapmıştır.

Bu adam sanki bir devdi de vücudu paramparça olmuş, bütün uzuvları sonradan yanlış, ters şekilde bir araya getirilmişti. Masallardaki tek gözlü dev’i andıran bu adam, kilisenin kapısında görünür görünmez hareketsiz durdu. Tıknazdı, boyu kadar da eni vardı. Sırtına yarısı kırmızı yarısı mor bir ceket giymişti. Halk, ceketin üzerinde gümüş renkte resimleri işlenmiş olduğunu, adamın da ne kadar çirkin olduğunu fark eder etmez onu hemen tanıdı. Bütün ağızlardan aynı anda şu sözler yükseldi.
“Ay! Bu adam Qasimodo imiş! Notre- dame’ın kamburu, kilisenin çanlarını çalan Qasimodo! Tek gözlü, topal Qasimodo! Yaşa! Yaşa!”

Bu müzikal için wiki girdileri EN ve TR'dir.

İşte bu müzikaldeki en hoş parçalardan teki için altta hem müzikaldeki videosu hemde türkçe şarkı sözleri var. Şarkının adı Fransızca'da ki Belle olup, bunun İtalyanca da karşılığı Bella Türkçe Güzel ve Alımlı Kadın olan bu şarkının adı, hikayeyi iyi kötü birçok işinin bildiği üzere bir güzel ve alımlı bir kadın olup herkesi kendisine aşık etmiştir. Biraz ıstırap dolu şarkı ama hakikaten güzel özellikle bu videoda Qasimodo'yu canlandıran arkadaşın sesi mükemmel hem boğuk hemde o ıstırabı hissettiriyor!

Şarkı Sözleri (TR - EN - FR):


Notre dame de paris - Belle

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home